środa, 8 stycznia 2014

Dieta Warzywno-Owocowa dr Dąbrowskiej: zupa krem brokułowa

 

Składniki:
4-5 szkl. wody
15 dag selera
15 dag marchwi
15 dag pietruszki
45 dag brokuła
sól, pieprz czarny, imbir, kminek mielony, zioła prowansalskie (rozmaryn, cząber, liście laurowe, tymianek, bazylia, oregano, mięta, szałwia), natka pietruszki.

     Seler, marchew i pietruszkę kroimy w kostkę, brokuła dzielimy na różyczki. Wszystko gotujemy do miękkości (brokuła dodajemy trochę później - 5 minut przed końcem gotowania), następnie miksujemy. Dodajemy przyprawy, natkę pietruszki. Smacznego.




1 komentarz:

  1. dziękuję za natchnienie ... po miesiącu na diecie coraz trudniej o jakies nowe pomysły

    OdpowiedzUsuń