Składniki:
2 puszki krojonych pomidorów
2 puszki czerwonej fasoli
1 puszka kukurydzy
3 czerwone papryki
2-3 cebule
natka pietruszki, olej, przyprawy
Pokrojoną paprykę i cebulę wrzucamy do garnka na rozgrzany olej, chwilę podsmażamy. Następnie dodajemy pomidory, fasolę, kukurydzę i ulubione przyprawy. Dusimy pod przykryciem. Na końcu dodajemy rozdrobnioną natkę pietruszki.
Brązowy ryż (400g) gotujemy wg przepisu umieszczonego na opakowaniu. Z jogurtu, majonezu i czosnku robimy sos. Można wymieszać jogurt z majonezem pół na pół, albo dodać mniej majonezu, by uzyskać "lżejszy" sos. Ilość ząbków czosnku (przeciśniętych przez praskę) wg uznania, najlepiej próbować i dodawać po kilka, aż do uzyskania odpowiedniej ostrości i aromatu. Na ryż układamy warzywa, całość polewamy sosem czosnkowym.
Smacznego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz