poniedziałek, 17 lutego 2014

Kotlety z kaszy gryczanej

 Ugotowałem za dużo kaszy, musiałem coś z niej zrobić i wyszło to .......


Składniki:
5 szklanek ugotowanej kaszy gryczanej
2 małe brokuły (500g)
2 puszki groszku zielonego
1/2 szklanki oliwy z oliwek
6 dużych ząbków czosnku, sól, pieprz, zioła prowansalskie, natka pietruszki

      Kaszę miksujemy razem z groszkiem, oliwą i przyprawami. Do masy dodajemy ugotowane brokuły i delikatnie je rozdrabniamy. Dodajemy posiekaną pietruszkę i wyciśnięty przez praskę czosnek. Formujemy kotleciki, panierujemy (w bułce tartej, sezamie, posiekanych orzechach .... w czym kto lubi) i smażymy. W pewnym momencie wpadły mi pod rękę ziarna słonecznika, także też je dodałem do cześci kotletów. Smacznego. 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz